Sattuipas kerrankin sopivasti. Vaikkakin neiti nyt on aika kellontarkka ollut juoksunsa suhten, hieman hirvitti kun maaliskuussa pitäisi mennä Pelloon poroaidalle kurkkimaan niitä geeniperimän mukaisesti ajettavia otuksia. Notta joutuuko tosiaan vaan kurkkimaan jos juoksu jää aikataulusta. Vaan sieltähän se tuli. Ja neiti juokseva on niin nätisti handussakin taas. Tiedä mitä on taas tehty oikein, muttei puhettakaan ettäkö pellolla lähtisi lapasesta neidillä. Katsotaan saadaanko tällä kertaa kosijoita oven taakse Kieli ulkona.

Taitaa tänä vuonna jäädä Kolin reissu väliin pesueeltamme. Harmittaa vietävästi. Olisin niin halunnut Ukko-kolille uudestaan, lumikenkäilemään metsiin. Nauttimaan maisemista ja iki-aikaisesta tunteesta jota niistä metsistä huokuu. Olen itse viettänyt pienenä tyttönä kaikki kesäni Punkaharjun kupeessa, Putikon kylässä. Kolin maisemat jykevyydestään huolimatta toivat lapsuuden mieleeni vahvasti.

Viime vuonna tapasimme laskettelurinteessä työntekijän joka tunnisti välittömästi takakontissa istuskelleen neidin, notta porokoirako se tämä on. Huvitti meitä kaikkia kun rotu ei kuitenkaan ole kaikista yleisin, mutta ilmenikin että herralla ja rouvalla on kaksi porokoiraa kotonansa. Ja eikös Ronjalla ollut silloinkin juoksut. Uroksia emme lähteneet siis morjenstamaan tuolla kertaa. Joten tälläkään kertaa emme olisi päässeet moikkaamaan poikia. Harmittavaa sekin. Mutta joku toinen kerta sitten.

Tässä viime vuoden reissulta, Ukko-kolin päältä neitokainen tähystämässä.

Muuten alkaa jo jänskättää tuo paimennus emäntää. Nähtäväksi jääköön tulemmeko takaisin
1) porontaljan kanssa (vaihtoehtoisesti monikossa), koska koiran ei kyseisessä testissä kuuluisi toki syödä poroja, vaan josko se hampaansa iskee persluuhun, aion vaatia hampaiden käytön hinnalla sitten sen taljankin mukaani.
2) koiran kanssa joka pelkää poroja hamaan hautaansa asti.
3) äänensä menettäneen hermoraunio-omistajan kanssa jonka koira ei muistanutkaan enää yhtään käskyä tunnistaessaan geneettisen kutsun ravaavan poroaidassa.
4) paimennuskokeen läpäisseen taitavan pienen neidin kanssa.
Jänskättää!